Sudjelovali smo na ovogodišnjem FIPO festivalu

Naša udruga je i ove godine sudjelovala na Festivalu izviđačkih pjesama Osijek koji se održavao od 25.11. do 27.11. i to sa čak 18 članova.

Po večernjem dolasku u Osijek smo se zaputili u Šećeranski dom gdje smo se smjestili, pojeli sendviče i družili sa izviđačim prijateljima do povečerja.

Tema ovogodišnjeg festivala je bilo recikliranje zbog čega je samo otvaranje bilo kraj reciklažnog dvorišta u Osijeku, a nakon otvaranja naši članovi su sudjelovali u zabavnim igrama i radionicama na istu temu. Po povratku u Šećeranski dom smo ručali, skupili snagu i krenuli u istraživanje Osijeka i svih znamenitosti ovog hrvatskog grada koje smo završili u Tvrđi gdje se festival i održavao. Uz pjesmu vrijeme proleti, pa je tako proletilo i samo vrijeme nastupa gdje smo imali prilike čuti odlične izvedbe klasničnih, ali i originalnih izviđačkih pjesama. Večer nakon nastupa je bilo rezervirano za večeru i jedan od najboljih KZP-a koje smo doživjeli, a nakon kojeg se nikome nije spavalo pa smo malo progledali kroz prste po pitanju odlaska na spavanje i produžili povečerje za pola sata kako bi se naši izviđači podružili sa novim prijateljima.

U nedjelju smo posjetili obnovljeni čuveni dvorac Tikveš u kojem je bilo pregršt interktivnih i poučnih eksponata o bogatoj povijesti Slavonije i Baranje. Nakon povratka sa izleta smo ručali, spakirali stvari, izgrlili prijatelje iz drugih odreda i krenuli na vlak, koji je stigao u Bjelovar točno u minutu kako je i pisalo na rasporedu u 20:18.

Jedva čekamo iduću godinu i novi FIPO!