Sunčan jesenski dan proveli smo na Jesenskim igrama poletaraca i Memorijalu  „Nitko da ne dođe do prijatelj drag!“ u naselju Šćitarjevo, Velika Gorica, 8. 10. 2022.

Jedno jato poletaraca i tri ekipe izviđača sudjelovali su na zabavnim igrama i zadacima u organizaciji Turopoljske udruge „TUR“ za izviđače izviđačkih udruga s područja središnje Hrvatske.

Aktivnosti i natjecanja odvijala su se tijekom dana na četiri lokacije: na igralištu OŠ Šćitarjevo, arheološkom nalazištu Andautonija, kod Vatrogasnog doma i na sportskim terenima.

Organizatori su pripremili na svakoj lokaciji nekoliko zadatka za izviđače i nekoliko igara za obje kategorije. Izviđači, osim što su odigrali na svakoj kontrolnoj stanici nekoliko zanimljivih zabavnih igara,  natjecali su se i u disciplinama: zapaliti vatru tako da na njoj zakuha voda, podići šator, zavezati čvorove u primjeni,  odrediti azimute i na njima pronaći predmet, poslati poruku zastavicama i morzeom te prva pomoć u primjeni. Budući da je svim našim ekipama ovo bilo prvo natjecanje, razveselila nas je vijest na zatvaranju da je ekipa Tiramisu osvojila 3. mjesto.

Poletarci su također uživali u kreativnim i zanimljivim igrama. Trebalo je pokazati i brzinu i spretnost i koordinaciju i timski rad da se savladaju svi zadaci.

Uživali smo cijeli dan, upoznali turopoljski kraj, naučili neke nove vještine i dobro se zabavili!