Povodom Dan izviđača organizirali smo izlet 15.6. u Zagreb

13 članova naše udruge je oblilježilo svjetski dan izviđača odlaskom u razgledavanje i upoznavanje naše metropole.

Subota je bila kao stvorena za razgledavanje i putovanje te smo se nakon dolaska na Glavni kolodvor uputili preko Tomislavca i Zrinjevca prema našem prvom odredištu – Muzeju čokolade! Na oduševljenje i velikih i malo manjih, to je bio vrlo netipičan muzej, u kojem se dio eksponata slobodno dira, njuši i kuša. Apsolutni hit su bile “ulaznice” sa uzorcima čokolada i žličicom koja je poslužila kao vrlo bitan degustacijski pribor.

Nakon ove slatke postaje uputili smo se prema Jelačić placu i upozavanju znamenitosti Gornjeg grada i Kaptola. Previše je tu lokacija za sve opisati, od katedrale, Ribnjaka, Kamenitih vrata, Markovog trga, kule Lotrščak… Ukratko rečeno, ima se što za vidjeti i čuti.

Nakon razgledavanja centra, naši istraživači su se uputili u Muzej mamurluka kako bi po prvi puta (wink wink) doživjeli simulaciju ove neobične pojave i saznali mnogo zanimljivosti i smiješnih priča. Naše izviđače očekivao je posjet Muzeju Iluzija u kojem su uživali u raznim fantastičnim pojavama i trikovima svjetla i uma.

Na kraju smo se opet okupili na Tomislavcu, razmijenili iskustva i skupili snagu za povratak kući vlakom.