I ove smo godine sudjelovali na Festivalu izviđačkih pjesama Osijek – FIPO

IMG-20191202-WA0114.jpgNa ovogodišnji FIPO (29.11.-1.12.2019.) je iz naše udruge išlo ukupno 19 članova. Putovanje vlakom i presjedanje je prošlo u najboljem redu i u Osijek smo sretno stigli te smo se pješice uputili do tramvajske stanice, a zatim i tramvajem do dvorane OŠ Jagode Truhelke gdje su bili smješteni naši izviđači i istraživači. Nakon što su pristigle ostale udruge svi smo se zajedno zaputili u informativnu šetnju i razgledavanje Osijeka i njegovih znamenitosti. Nakon šetnje i slikanja vratili smo se do dvorane da izviđači i istraživači mogu poći na povečerje i dobro se naspavati za nastup.

U subotu ujutro, nakon što je obavljena jutarnja higijena i zajutrak, pripremili smo se za službeno otvaranje FIPO festa koje je bilo u blizini dvorane. Nakon postrojavanja i otvaranja slijedila su predavanja i radionice vrlo poučnih tema i sadržaja (kako se nositi sa stresom za izviđače; spolno odgovorno ponašanje za istraživače i brđane koji trebaju ponoviti teoriju). Ručak je bio organiziran u Šećeranskom domu, a nakon finog bolonjeza smo se zaputili u Dom hrvatske vojske u kojem je organiziran glavni događaj – nastup udruga. Naši članovi su odlično otpjevali pripremljenu izvedbu i dobili su veliki pljesak publike. Nakon što su sve udruge odradile svoje nastupe zaputili smo se do susjedne Tvrđe na advent. Po povratku Šećeranski dom i odrađene večere, domaćini su nas počastili tortom i kolačima radi 18. rođendana FIPO festa. Druženje i zabava uz živu glazbu je trajala do pripreme za povečerje te su mlađi članovi ispraćeni do dvorane radi odmora od dana punog događanja i zabave.

Nedjelja ujutro je bila rezervirana za izlet u Aljmaš, Dalj, Bijelo Brdo i posjet centru mađarske nacionalne manjine gdje su naši članovi upoznali Slavoniju i Baranju, posjetili kulturno znanstveni centar Milutin Milaković te prisustvovali nastupu KUD-a Petofi Šandor kod kojih je bio organiziran i ručak (paprikaš)

Nakon povratka u Osijek smo uzeli svoje stvari i zaputili se do McDonaldsa po okrijepu za dug put do Bjelovara.