Bili smo na akciji “Boranka 2018”

20180929_103346[1]Dolazak u Split je bio u popodnevnim satima, te su nas članovi „Jadrana“ dočekali i otpratili do njihovih prostorija koje će nam postati dom idućih par dana. Domaćini su nas dočekali spremni, sve nam objasnili i pomogli a se osjećamo kao doma. Večer smo iskoristili za razgledavanje Splita, povijesnog centra i rive, a po povratku u prostorije smo odigrali društvene igre u kojima su uživali svi članovi.

Polazak na akciju je bio busom u 9:30 te smo zahvaljujući vozačevoj profesionalnosti nakon strmih uspona, uskih prolaza i nebrojenih serpentina došli do vrha Mosora na Zvjezdano selo gdje je akcija trebala početi. Pridružili smo se izviđačima iz čitave Hrvatske koji su se odazvali na akciju. Nakon kratkog predavanja članove lokalne podružnice Hrvatskih Šuma koji su objasnili na koji način se pošumljava, podijelili smo se u timove od tri, uhvatili se krampova i pošumljavanje je moglo početi. Nakon 4 sata iscrpljujućeg rada na zahtjevnom, kamenitom terenu bilo je vrijeme za gulaš i ručak sa pogledom kakav nijedan hotel od pet zvjezdica nema – pod nama se prostire Mosor, a u daljini se bijeli Split i plavi Jadran.

Naši članovi su se družili sa starim prijateljima iz drugih odreda, a sklopili su i nova prijateljstva te su dogovorili večernje druženje sa izviđačima iz Splita. Po povratku i nakon večere, mlađi članovi su pošli do grada na dogovoreno druženje, dok su stariji članovi uživali u strogom odmoru i blizini Lidla te su pozvali članove „Jadrana“ na druženje. U nedjelju dopodne, poslije obilnog doručka, došlo je vrijeme za pospremanje stvari, posljednju šetnju po Splitu i čišćenje prostorija naših domaćina tako da ih dočekaju uredne i čiste.

Oglasi