ZIMOVANJE U KUĆI „NAŠA HIŠA“U CRNOM LUGU

Od 3. do 6. 1. 2016. godine šesnaest članova udruge sudjelovalo je na zimovanju u snijegom prekrivenom Crnom Lugu. I ove nas je godine vrijeme poslužilo i mogli smo uživati u pravim zimskim snježnim radostima.

Stigavši na odredište u „Našu Hišu“, dočekali su nas srdačni domaćini s prepunim stolom kolača i čaja te nam pokazali objekt i spavaone. Kuća nas je sve oduševila, bila je čista i topla za razliku od domova u koje smo prije dolazili i koje je prvo trebalo dooobro očistiti i zagrijati!. Budući da nije bilo potrebe za dodatnim spremanjem, nakon marende otišli smo van uživati snježnim radostima. Prošetali smo po mjestu i isprobali sanjke i lopate za sanjkanje na obližnjoj padini. Bilo je i grudanja, izrade anđela, prava uživancija.

Sljedećeg dana uputili smo se do mjesta Kupjak i sanjkališta Gina. Većina je prvi put bila na uređenom sanjkalištu sa vučnom trakom koja je olakšavala penjanje uzbrdo pa smo cijelo dopodne uživali u sanjkanju. Po povratku smo imali malih problema zbog snijegom zatrpane prilazne ceste pa smo morali upotrijebiti i snagu mišića da izguramo auto i kombi na cestu. No, brđani su potrošili poneku kaloriju i naučili smo postaviti lance pa svako zlo za neko dobro.

Poslije podne smo zasukali rukave i napravili sami svoje suvenire: snježne kugle. Uz malo glinamola, ljepila, šljokica, glicerina i ostalih sitnica izradili smo prave, pravcate snježne kugle!

U utorak smo krenuli na izlet u Delnice. Nakon što smo razgledali grad uputili smo se do Japlenškog vrha (842 mnm) i planinarskog doma odakle se pružao prekrasan pogled na Delnice. Putem smo obišli obližnju park šumu i uživali u pogledu na srne i jelene. Nakon šetnje otišli smo do klizališta gdje smo pokušavali ostati na nogama na klizaljkama koje su neki obuli prvi put. Neki su dali sve od sebe i savladali ovu vještinu, a neki su nakon samo pogleda na klizalište – odustali.

Nakon izleta i uživanja na snijegu, popodne nas je čekao naporan rad. Prvo nam je naš domaćin, gosp. Jakov održao predavanje iz topografije, a nakon toga smo rješavali matematičke mozgalice.

Popodne smo se prisjetili kako koristiti čekić i pilu, kako zabiti čavao i uspješno smo ispilili i sastavili kutijice za podmetače. Napravili smo decoupage tehnikom i podmetače za čaše i šalice. Svi smo ponosni na svoje radove, kojima ćemo, nadamo se, obradovati roditeljie!

Večeri smo provodili u raznim izviđačkim i društvenim igrama. Uz puno smijeha, pjesme, igre i rada ova su nam četiri dana proletjela.

 

 

U srijedu smo nakon ručka zahvalili ljubaznim domaćinima koji su se svim silama trudili da nam ovo zimovanje ostane u najljepšoj uspomeni. Ponašali su se kao da su svima nama baka i djed i po tome ćemo ih se sjećati. Kako bi se i oni sjetili nas, poklonili smo im radove koje smo sami izradili: snježnu kuglu i podmetače za čaše i šalice.

Nakon pospremanja prostora i osobnih stvari u 14 sati krenuli smo kući. Uz snježne prilike i neprilike, polako vozeći stigli smo u Bjelovar u 18.30 sati na autobusni kolodvor gdje su nas dočekali roditelji članova.

Ostale slike možete pogledati na Facebook straici. U.s. Sv Juraj Bjelovar