FESTIVAL IZVIĐAČKIH PJESAMA OSIJEK – FIPO

28.11.2015. mala grupa izviđača ( nas sedmero: Klara Klasan, Mihael Šorgo, Klara Slivar, Vedran Vuglić, Ramona Zglavnik, Rea Markešić i Sanja Bundalo ) krenula je vlakom u 14.45 h prema Osijeku. S presjedanjem u Kloštru u Osijek smo stigli u 18:30 h. Sjeli smo na tramvaj broj 3 i nakon petnaestak minuta stigli do Ledina ( Livada ). Bez problema smo našli Šećeranski dom gdje smo se smjestili i nakon toga fino večerali.

Subotnje jutro počelo je doručkom ,zatim prijavom ekipe i sastankom voditelja. u 10 sati smo krenuli tramvajem do centra grada , na Trg gdje je bilo otvorenje Festivala. Zatim smo razgledavali prekrasan HNK u Osijeku, Gradsku galeriju, Muzej Slavonije, Tvrđu i Vodena vrata. Tramvajem nazad do Šećeranskog doma na ručak pa zatim opet tramvajem u centar , u Dom HV-a gdje se je održavao Festival. Dvorana krcata. Naši izviđači nastupaju prvi. Tresu im se prsti i znoje dlanovi. Obje pjesme su dobro izvedene. Pljesak. Kad su sišli s pozornice još uvijek su se tresli. Ali kako su na pozornicu izlazili drugi izvođači polako su se smirili. Po završetku Festivala krenuli smo u Dječje kazalište gdje smo odgledali super predstavu „Crvena bačvica“. Nakon predstave još smo se malo družili u Ribarskoj kući , pa nazad u Dom na spavanje.

Nedjelja je započela doručkom i pakiranjem stvari. Nakon što smo spakirali stvari , ušli smo u autobuse i put Kopačkog rita. Tamo smo s vodičem obišli Multimedijalni centar, prošetali cijelom šetnicom, vozili se u vlakiću i igrali zanimljive igre. Po povratku u Dom imali smo ručak te zatvaranje Festivala. Nakon zatvaranja Klara Klasan je otišla s ocem( sve karimate smo ubacili u auto ) a ostatak ekipe je još prije odlaska na željeznički kolodvor stigao do McDonald’s-a. Iz Osijeka smo krenuli u 16.20 h i nakon presjedanja u Kloštru, u Bjelovar stigli u 20:05h gdje su nas čekali roditelji.