Proslavili smo u subotu, 20. travnja 2013. Dan Udruge “PRIHVATI IZAZOV 2013.” a zavjet i obećanje su položili novi članovi.

Proslavili smo u subotu, 20. travnja 2013. Dan Udruge

“PRIHVATI IZAZOV 2013.”

 a zavjet i obećanje su položili novi članovi.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U subotu 20. travnja povodom Dana sv. Jurja organizirali smo akciju «Prihvati izazov» za sve članove udruge i njihove roditelje i na taj način proslavili Dan udruge i desetu godišnjicu od osnutka udruge.

Nakon okupljanja u 9.00 sati na Trgu E. Kvaternika, pedesetak naših najmanjih članova – poletaraca i izviđača i tri voditeljice, uputili smo se pješice do Spomen područja Lug. Tamo su nas dočekali odrasli članovi udruge s pripremljenim igrama.

Uslijedio je pravi „Izviđački izazov“!

Dvije ekipe izviđača odmjerile su snage u izviđačkim disciplinama: paljenje vatre, natjecanje u čvorovima i dizanje šatora nakon čega su osvajali bodove u igrama spretnosti: bacanje potkove, hokej na travi, boćanje i poligon spretnosti. Ovoga puta pobijedila je ekipa Ajvari.

Poletarci su se podijelili u četiri grupe i natjecanje je moglo početi.

U prvom bloku prošli su igre: POLIGON SPRETNOSTI, BACANJE POTKOVE, HOKEJ NA TRAVI, BOČANJE, ČVOROVI, dok ih je u drugom bloku čekalo: PECANJE, KONTROLA LETA, KOŠARKA i PENALI.

Bilo je veselo, živo, svi smo uživali! Pobijedila je ekipa Ježevi!

Oko 12.00 sati u Lug su stigli roditelji i ostali članovi obitelji. Sada se broj sudionika popeo na 131!

No, naš izazov ni ovdje nije stao!

Ponovo smo se podijelili u četiri ekipe i turnir u graničaru je mogao početi! Roditelji, koji dugo nisu igrali ovu igru, prilično su se uživjeli. Bilo je cike i vriske, gađanja, ispadanja pa i padanja!Na kraju je u finalu pobjedu odnijela ekipa „Maslačci“. Čestitke!

Nakon napornih igara, slijedio je ručak za sve sudionike: roštilj koji nas je sve obradovao.

Na kraju akcije smo se postrojili, a naši novi poletarci i izviđači koji su svojim radom i zalaganjem ostvarili uvjete, položili su obećanje i zavjet i dobili odredske marame.

Na akciji je sudjelovalo: 61 član udruge (44 poletaraca, 6 izviđača, 1 istraživač i 10 brđana), 1 suradnik  i 69 roditelja i članova obitelji.  Ukupno 131 sudionik.