AKCIJA „POT Pakrac 2013.” 15. -17. 3. 2013.

AKCIJA   „POT Pakrac 2013.”

Pakrac 15. -17. 3. 2013. godine

U petak 15. 3. 2013. godine oko 17.30 ekipa AJVARI koju su činili: Tamara Muškinja, Krešimir Serdarušić, Sara Novosel, Petar Tomić i pratitelj Nena Gašparec  automobilima brđana Sanje Bundalo i Gorana Rupčića zaputili su se put Pakraca na orijentacijsko natjecanje.

Po dolasku su se prijavili i smjestili u  osnovnoj školi  gdje je bilo predviđeno noćenje. Nakon toga slijedila je večera, rješavanje testova, pa povečerje.

Subota, hladna, ali sunčana, čekala je s novim zadacima: orijentacijskom stazom sa zadacima koji su svladani te sretnim dolaskom na CILJ – dom na Matkovcu gdje su, unatoč stvarnoj hladnoći, smrznutim i crvenim prstima odrađeni zadaci: dizanje šatora, vezanje čvorova, signalizacija, prva pomoć i zadatak iznenađenja od strane HGSS-a. Bilo je vrlo zanimljivo!

Nakon toga smo se vratili u Prekopakru. Slijedio je mali odmor prije večere i vrlo zanimljivog KZP-a.

Po završetku večernje aktivnosti svi su ubrzano krenuli u spavaone i potrpali se u vreće nakon čega je, vrlo, vrlo brzo nastala tišina. Spavalo se dubokim snom.

Nedjelja, zadnji dan , je bila malo toplija, na zadovoljstvo svih.

Nakon buđenja i higijene slijedio je doručak, pakiranje stvari i lagana šetnja do centra grada gdje smo obišli RATNI MUZEJ, te se ugodno družili do zatvaranja akcije u 11 sati i proglašenja dobrih, boljih i najboljih. AJVARI su osvojili zlatnu sredinu, 10. mjesto. Slijedio je ručak i odlazak kućama.

Na akciji je sudjelovalo 117 članova u 20 ekipa iz raznih udruga širom Hrvatske.

I ova akcija je bila poučna. Naučili smo:

–  kako nešto napraviti

–  kako nešto ne napraviti

–  kako ne zaboraviti naučeno!

Vođa puta: Nena Gašparec